مازندران جز 3 استان برتر در تولید محصول سالم است\

مازندران جز 3 استان برتر در تولید محصول سالم است

  • کد خبر: 219337
  • چاپ
  • انتشار: 03 مهر 1398 - 19:08

استناد نیوز،  دبیر تولید محصولات سالم موسسه آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی گفت: مازندران جزء سه استان برتر در تولید محصول سالم است.

 

 به گزارش استناد نیوز کبه نقل از  روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی مازندران،  جلسه هماهنگی "طرح محوری ارتقاء سلامت و کاهش آلاینده‌های محصولات کشاورزی" با حضور کارشناسان و مسؤولان بخش کشاورزی کشور و مازندران برگزار شد که در این جلسه بر آزمایشاتی که بر روی محصولات کشاورزی انجام شد بر سالم بودن تولید محصولات کشاورزی مازندران تاکید شد؛ بر این اساس 97 درصد محصولاتی که در کشور تولید می شود حد مجاز آلاینده‌ها را رعایت کردند.

 * مازندران جزء سه استان برتر تولید محصول سالم

دبیر تولید محصولات سالم موسسه آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی در این جلسه اظهار کرد: طبق شاخص‌های ارزیابی که از محصولات کشاورزی مهم همه استان‌ها انجام شد، درباره محصولات کشاورزی مازندران به این نتیجه رسیدند که تولید محصولات این استان از سلامت کافی برخوردار است.

 شریفی‌مقدم با بیان اینکه مازندران جزء سه استان برتر در تولید محصول سالم است، ادامه داد: شاه بیت تولید محصول سالم در مازندران " روز مزرعه ملی برنج ارگانیک" بود که بعد از فعالیت چندین ساله، دانش فنی و تکنولوژی لازم مرتبط در تولید محصولات به کار گرفته شد و به نتیجه رسید.

 وی بیان کرد: مرجع ملی طرح محوری ارتقاء سلامت و کاهش آلاینده‌های محصولات کشاورزی، شورای عالی امنیت و سلامت و امنیت غذایی است که در این راستا وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با همکاری سازمان‌های مرتبط هفت پروژه را به منظور کاهش باقیمانده آلاینده‌ها و سموم و پایش و باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی بررسی کرد.

 *اجرای طرح محصول سالم در 8 محصول

دبیر تولید محصولات سالم موسسه آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه درباره این طرح گفته شد، وزارت بهداشت موظف است با همکاری وزارت جهاد کشاورزی مقدار مجاز سموم باقیمانده در مواد غذایی و فرآورده‌های غذایی و مصرف کود شیمیایی برای محصولات کشاورزی مشخص کند و عرضه محصولاتی که به صورت غیرمجاز از سموم و کود شیمیایی استفاده می‌شد را ممنوع کنند.

 شریفی‌مقدم با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی موظف است اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی لازم را برای کاهش استفاده از سموم و کود شیمیایی داشته باشد، گفت: برای کاهش میزان آلاینده‌ها و باقیمانده سموم و آفت‌کش‌ها، وزارت جهاد کشاورزی در این طرح مکلف بر اجرای این طرح بر محصولاتی مانند سیب درختی، پرتقال، پیاز، سیب‌زمینی و خیار و گوجه بوته‌ای و گلخانه‌ای شده است.

 * مازندران جز استان‌های پرخطر مصرف سم نیست

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر برای این هشت محصول 800 هزار هکتار سطح زیرکشت با 443 هزار بهره‌بردار وجود دارد، افزود: با توجه به ارزیابی‌ها و پایشی که وزارت بهداشت انجام داد به این نتیجه رسیدند این طرح در این هشت محصول به دلیل فراوانی تولید و دامنه خطر بالا اجرا شود.

 دبیر تولید محصولات سالم موسسه آموزش و ترویج کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: در طرح ارتقاء سلامت و کاهش آلاینده‌های محصولات کشاورزی قرار نیست حتما محصولات تولیدی ارگانیک باشند بلکه حد مجاز مصرف کود و سموم رعایت شود و در این راستا طبق بررسی‌ها و آزمایشاتی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام داد مازندران جزء استان‌های پرخطر نیست و میزان مصرف کود و سموم در تولید محصولات کشاورزی در حد مجاز است.

 *برای تولید محصول سالم گام‌های خوبی برداشته شد

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در ادامه با بیان اینکه امنیت غذایی و سلامت غذا یکی از موارد مهمی است که باید مدنظر باشد، گفت: با افزایش جمعیت و تامین نیازهای بشری راهی جز این نداریم بر کیفیت و سلامت غذا توجه داشته باشیم.

 مجید بهادری خاطرنشان کرد: خوشبختانه چند سالی است وزارت جهاد کشاورزی برنامه‌های خوبی در زمینه سلامت، کیفیت غذا و امنیت غذایی در دست اجرا دارد و به همین منظور مبارزه بیولوژیک و اجرای آزمون خاک از جمله مواردی است که در تولید محصول سالم قدم‌های خوبی برای آن برداشته شد.

 وی اضافه کرد: رسالت جهاد کشاورزی این است حفظ امنیت غذایی را پیگیری کند و این اقدام هیچگونه منافاتی با تولید محصول سالم ندارد.

 *محصولات تولیدی مازندران عاری از هرگونه سم و انگل است

مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران در این جلسه اهمیت غذایی و ایمنی غذا را دو ماموریت اصلی وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: طبق اعلام فائو امنیت غذایی یعنی تامین غذای سالم و کافی برای همه زمان، مکان و افراد و با افزایش روز افزون جمعیت و محدود شدن منابع تامین غذا کار مشکلی است اما خوشبختانه توانستیم به 85 درصد خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی دست یابیم.

 علی طاهری گفت: بر اساس برنامه ششم توسعه باید به بیش از 95 درصد خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی دست یابیم.

 وی با بیان آنکه محصولی که تولید می‌کنیم عاری از هرگونه باقیمانده سموم شیمیایی و انگلی است، ادامه داد: هیچ جای دنیا به این نتیجه نرسیدند مصرف کود و سم نداشته باشند اما مصرف آن باید در حد مجاز توصیه شده باشد.

 مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: میانگین مصرف کود و سم در محصولات کشاورزی مازندران کمتر از میانگین جهانی است به گونه‌ای که 89 کیلوگرم در هکتار کود مصرف می‌کنیم در حالیکه متوسط جهانی 102 کیلوگرم است.

 طاهری ادامه داد: متوسط مصرف سم در ایران حدود 600 گرم در هکتار است درحالیکه مصرف متوسط جهانی آن 1000 گرم در هکتار است



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار