270 کانون سلامت محلات در مازندران فعالیت دارند\

270 کانون سلامت محلات در مازندران فعالیت دارند

  • کد خبر: 214642
  • چاپ
  • انتشار: 11 آبان 1397 - 14:08

استنادنیوز؛معاون علوم پزشکی مازندران با اشاره به ۲۷۰ کانون سلامت محلات در این استان از رتبه نخست کشوری مازندران در بین ۳۱ استان خبر داد

حسین رنجبران عصر امروز در نخستین مجمع شهرستانی سلامت آمل با بیان اینکه در دهه 60 بیش از 30 هزار نفر کشته بر اثر بیماری‌های واگیردار در روستاها و شهرهای مختلف کشور داشتیم و امروزه این روند خیلی کاهش یافته است، اظهار داشت: اگر چه بیماری‌های واگیردار در برخی از نقاط استان مازندران مشاهده می‌شود اما باید این روند را به صفر برسانیم و برای رسیدن به این نقطه نیاز به مشارکت مردمی داریم.

وی با اشاره به اینکه بیماری‌های قلبی، کم تحرکی، دیابت و قند خون، چاقی اساسی‌ترین بیماری‌هایی‌ست که در بین مردم این استان مشاهده می‌شود، افزود: این نوع بیماری‌ها در شهرستان آمل جایگاه مناسب کشوری قرار نگرفته است و دستگاه‌هایی اجرایی مرتبط باید برنامه‌های متعددی در مقابله با این بیماری‌ها بپردازند.

رنجبران با بیان اینکه باید برای بیماران غیرواگیردار گام مهمی برداشته تا همانند بیماری‌های واگیردار تسلط یابیم، افزود: این استان برنامه کانون سلامت در روستاها، شهرها و محلات آغاز کرده تا به تشکیل مجمع سلامت در شهرستان‌ها برسد.

معاون علوم پزشکی مازندران خاطرنشان کرد: اکنون در مازندران 270 کانون سلامت محله تشکیل شده که با بیشترین کانون رتبه نخست کشوری را بین 31 استان کسب کرده است.

پیشگیری دیابت نیاز به مشارکت مردمی

مدیر شبکه بهداشت و درمان آمل نیز با بیان اینکه مجمع خیران سلامت در سال 93 در این شهرستان راه‌اندازی شد و با شبکه بهداشت و درمان همکاری گسترده‌ای دارد، افزود: در این شهرستان 25 موسسه سمن مجاز فعالیت دارد به غیر از اینکه بسیاری دیگر از این موسسه‌های ثبت نشده با این شبکه تعامل داشته و به ارائه خدمت می‌پردازند.

فرامرز اکبری گفت: بزرگ‌ترین کارگروه سلامت و بهداشت مازندران در شهرستان آمل به ریاست فرماندار وجود دارد که در حوزه بهداشت و پیشگیری با دستگاه‌های آموزش و پرورش، دامپزشکی، جمعیت هلال‌احمر، محیط زیست و ورزش به فعالیت‌های بهداشت و درمان گام اساسی برمی‌دارد.

وی با اشاره به اینکه این شهرستان در حوزه عدالت در سلامت و حوزه مرگ و میر کودکان زیر پنج سال موفق شد هم‌ردیف رتبه کشوری قرار گرفته و در باروری نیز با 1.65 نسبت به سطح کشور در جایگاه بسیار کم قرار گیرد، تصریح کرد: اما متاسفانه در بخش دیابت این شهرستان با شناسایی 15 درصد مشکل داشته و به لحاظ تشخیص و درمان در سطح 8.5 درصد قرار گرفته است.

اکبری با بیان اینکه در بخش فشار خون در حد انتظار 11 درصد در سطح 23 درصد قرار داریم در حالی‌که باید بیماران را تشویق به درمان این بیماری کنیم، عنوان کرد: اکنون اساسی‌ترین عملکرد در امر بهداشت و درمان مشارکت مردمی است و نباید همه فعالیت را در حوزه بهداشت و پزشکان مشاهده کرد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان آمل با تاکید براینکه آمل در سال‌های فعالیت در بخش تولد تالاسمی و ماژور با وجود مشارکت توانستیم این بخش را به صفر برسانیم و در این سال‌ها هیچ تولد ماژور و تالاسمی نداشته باشیم، اظهار داشت: در این شهرستان در اجرای طرح تحول سلامت کارهای خوبی انجام شد و هر چه بیشتر مشارکت صورت گیرد خدمات بهتر ارائه می‌شود.

وی با بیان اینکه در صبای سلامت با بکارگیری سفیران سلامت گام بزرگی برداشته شد و برنامه خودمراقبتی و گوره‌های خودیار در جذب بیمار کمک شایانی شد، گفت: با راه‌اندازی کمپین‌های متعدد در حوزه مبارزه با موادمخدر، دخانیات، سیگار گام اساسی در کنترل و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد در آمل برداشته شد.

استفاده پزشکان از آموزه‌های دینی در حوزه سلامت

معاون استاندار و فرماندار ویژه آمل نیز گفت: پزشکان در حوزه سلامت و درمان از آموزه‌های دینی به صورت علمی استفاده ببرند.

سیدجعفر رسولی با بیان اینکه این شهرستان در سال‌های اخیر در بخش توسعه زیرساختی بهداشت و درمان بسیار فعال بوده و به دنبال تجهیز بیمارستان‌های دولتی پرداخته است، افزود: برای اولین بار در شمال کشور آمل موفق شد تا هلی‌کوپتر هوایی 115 را برای انتقال مصدومان تصادفی جاده‌ای بیاورد.

وی با اشاره به اینکه در حوزه توسعه نیروی انسانی در سال 70 با مشکل پزشک و پرستار مواجه بود اما امروزه در همه بخش‌های درمانی پزشک وجود داشته و کمبود نیروی انسانی نداریم، تصریح کرد: در بخش توسعه لوازم خدمات بهدشت و درمان نیز بسیار فعال و غنی هستیم اگر چه چیزی که مهم است در امر پیشگیری و آموزش باید ورود جدی یافت.

رسولی با تاکید براینکه پزشکان ما باید به نکاتی که در دین اسلام آمده توجه کنند و دینی که برای خوردن و آشامیدن توصیه‌ها و دستورات زیادی آمده عمل کنند، تصریح کرد:در حوزه پیشگیری نیز همه دستگاه‌های اجرایی مرتبط ورود یابند و به اجرای برنامه‌های متنوع در سطح شهرستان بپردازند.

رئیس کارگروه سلامت و درمان آمل با بیان اینکه در حوزه سلامت از آموزه‌های دینی به صورت علمی آورده و به صورت عملیاتی و در بستر زندگی توجه شود، گفت: هر چه در زمینه درمان هزینه کنیم کم است زیرا در هر زمانی شاهد بیماری‌های جدیدی هستیم و باید به درمان آن بپردازیم.



telegramestenadnews

نظر دادن

1990862 531 27181

instagram estenad

telegram estenad

فرم جذب خبرنگار استنادنیوز

 

آخرین اخبار